Пащенко, Богдан СергійовичШтефан, Євгеній ВасильовичЛитвиненко, Олександр АнатолійовичСухенко, Юрій Григорович2024-04-012024-04-012019Використання комп’ютерних технологій для визначення коефіцієнту проникності шару осаду при мембранному фільтруванні дисперсних систем / Б. C. Пащенко, Є. В. Штефан, О. А. Литвиненко, Ю. Г. Сухенко // Наукові здобутки у вирішенні актуальних проблем виробництва та переробки сировини, стандартизації і безпеки продовольства : збірник праць за підсумками VІІІ Міжнародної науково-практичної конференції вчених, аспірантів і студентів, 17 квітня-18 квітня 2019 р., м. Київ. – Київ : РВВ НУБіП України, 2019. – С. 183-184https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/42479У матеріалі розроблено методику інформаційного проектування по визначенню коефіцієнту проникності структурного шару осаду на мембрані за допомогою гібридного CAE комплексу. Запропоновано аналітичну залежність для визначення коефіцієнту проникності шару осаду в процесі мембранної фільтрації дисперсних систем.The paper develops a methodology for information design to determine the permeability coefficient of the structural layer of sediment on the membrane using a hybrid CAE complex. The analytical dependence for determining the permeability coefficient of the sediment layer in the process of membrane filtration of dispersed systems is proposed.ukкафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництвкафедра експертизи харчових продуктівкомп’ютерні технологіївизначення коефіцієнту проникностішар осадумембранне фільтруваннядисперсні системиdepartment of foodstuff expertisecomputer technologiesdetermination of the permeability coefficientsediment layermembrane filtrationdispersed systemsВикористання комп’ютерних технологій для визначення коефіцієнту проникності шару осаду при мембранному фільтруванні дисперсних системAbstracthttps://orcid.org/0000-0002-9623-9061https://orcid.org/0000-0002-0697-7651https://orcid.org/0000-0001-8975-2265https://orcid.org/0000-0002-1964-7467