Регулярна насадка з зубчастими отворами (Деклараційний патент на корисну модель № 11669) - Марценюк, Олександр Степанович (My University, 2006)
Регулярна насадка з зубчастими отворами, що містить листи, у яких виконані видовжені прямокутні отвори з верхніми зубчастими краями, розміщені горизонтальними рядами в шаховому порядку, яка відрізняється тим, що оптимальні співвідношення між розмірами отворів узгоджені між собою і з фізико-хімічними властивостями робочих продуктів за допомогою величини капілярної сталої, де – коефіцієнт поверхневого натягу на границі фаз газ-рідина, Н/м; – різниця густини рідини і газу, кг/м3; – прискорення вільного падіння, м/с2, і прийняті такими: висота зубців дорівнює a , ширина зубців, відстань між ними і між отворами по горизонталі однакові і близькі до розміру 1,3a, відстань по висоті від нижніх країв зубців до нижніх країв отворів дорівнює 1,8a, а відстань по висоті між горизонтальними рядами отворів дорівнює (1,5…2,0)a.
Keywords: висота зубців; ширина зубців; регулярна насадка; зубчасті отвори; капілярна стала; height of teeth; width of teeth; regular packing; toothed holes; capillary constant; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв