Бактеріальна виразка каштану кінського - Буценко, Людмила Миколаївна (My University, 2024)
Бактеріальна виразка каштану кінського – небезпечна хвороба, спричинена Pseudomonas syringae pv. aesculi (ex Durgapal & Singh 1980) Young, Bradbury, Davis, Dickey, Ercolani, Hayward & Vidaver 1991a. Активному поширенню нового збудника на Европейському континенті сприяла зміна кліматичних умов і, перед усім, теплі вологі зимові періоди. Дерева уражені бактеріальною виразкою можна спостерігати у вуличних і паркових насадженнях Києва

Bacterial ulcer of horse chestnut is a dangerous disease, caused by Pseudomonas syringae pv. aesculi (ex Durgapal & Singh 1980) Young, Bradbury, Davis, Dickey, Ercolani, Hayward & Vidaver 1991a. The active spread of the new pathogen on the European continent was facilitated by the change in climatic conditions and, above all, by warm and humid winter periods. Trees are affected bacterial ulcer can be observed in street and park plantings of Kyiv
Keywords: Pseudomonas syringae pv. aesculi; каштан кінський; зміна клімату; кафедра біотехнології і мікробіології; horse chestnut; climate change