Шиян, Петро ЛеонідовичМудрак, Тетяна ОмелянівнаБоярчук, Ярослав АндрійовичСосницький, Віталій Володимирович2016-09-222016-09-222015Використання фільтрату барди при приготуванні зернових замісів / П. Л. Шиян, Т. О. Мудрак, Я. А. Боярчук, В. В. Сосницький // Харчова промисловість : науковий журнал. - К. : НУХТ, 2015. - № 17. - С. 97-101.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/24154Проведено дослідження спиртового зброджування крохмалевмісної сировини із заміною технологічної води фільтратом барди на стадії приготування замісу. Встановлено, що використання фільтрату барди впливає на синтез летких органічних домішок спирту. Визначено оптимальну кратність використання фільтрату барди на стадії приготування замісу. In a market economy to the domestic alcohol industry faces challenges, first and foremost, is to reduce production costs through the development and implementation of principally new innovative technologies that provide increased specific output of commodity products while maximizing utilization of waste. Analysis alcoholic fermentation of starch mash the replacement process water filtrate bards at the stage batch cooking. It was established that the use of leachate bards positively affects the activity of yeast cells, reducing the synthesis of volatile organic impurities and acids. Defined maximum number of replacement water use and multiplicity filtrate bards at the stage of preparation of mixing depending on the dry matter content in the mustuk-UKкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробствазброджуваннясуслофільтрат бардилеткі органічні домішки спиртукратність використання фільтрату бардиof the filtrate bardsfermentation mash filtrate bardsvolatile organic impurities of alcoholuse of the multiplicitВикористання фільтрату барди при приготуванні зернових замісівArticle