Визначення складу харчових волокон - Страшинський, Ігор Мирославович; Ришканич, Роман Олександрович; Шевченко, Тетяна Володимирівна (My University, 2020)
Використання харчових волокон сприяє підвищенню емульгуючої здатності м’ясних систем, поліпшенню структурно-механічних властивостей і реологічних показників м’ясопродуктів; зменшенню витрат на основну сировину в рецептурах готових виробів. Найбільшими джерелами харчових волокон є рослинні продукти, такі як зернові, бобові, овочі, фрукти та насіння. Харчові волокна можна розглядати як функціональну їжу, оскільки вони позитивно впливають на одну або кілька функцій організму людини. The use of dietary fiber enhances the emulsifying ability of meat systems, improves the structural-mechanical properties and rheological characteristics of meat products; reducing the cost of basic raw materials in the formulations of finished products. The largest sources of dietary fiber are plant products such as cereals, legumes, vegetables, fruits and seeds. Dietary fiber can be considered a functional food because it has a positive effect on one or more functions of the human body.
Keywords: рослинні продукти; харчові волокна; зернові продукти; бобові продукти; vegetable products; dietary fiber; cereals products; legumes products