Застосування восків у косметичних кремах - Ганжа, Маргарита; Романовська, Тетяна Іванівна; Осейко, Микола Іванович (My University, 2018)
Віск широко застосовують в косметиці. Віск входить до складу поживних, в'яжучих, очищуючих, відбілюючих кремів, масок для обличчя, до складу багатьох косметичних засобів і є відмінною основою для кремів, помад тощо. Віск прекрасно всмоктується шкірою і надає їй гладкий і ніжний вигляд. До складу рецептур очищуючого крему входить 10-15 % воску. Зволожуючий крем містить 5-10 % воску. Wax is widely used in cosmetics. Wax is part of nourishing, astringent, cleansing, whitening creams, face masks, many cosmetics and is an excellent base for creams, lipsticks, etc. The wax is perfectly absorbed by the skin and gives it a smooth and delicate appearance. The composition of the cleansing cream recipes includes 10-15% wax. Moisturizing cream contains 5-10% wax.
Keywords: waxy substances; воскоподібні сполуки; wax; віск; олія; oil; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів