Ресурсозберігаюча технологія переробки картоплі для закладів ресторанного господарства - Бандуренко, Галина Михайлівна; Бессараб, Олександр Семенович; Писарєв, Максим Григорович (My University, 2015)
Сьогодні пріоритетними напрямами розвитку харчової промисловості є розробка та впровадження екологічно чистих ресурсозберігаючих та енергозберігаючих технологій у сучасне виробництво. У першу чергу, це стосується переробки рослинної сировини, технології якої часто пов’язані з великою кількістю відходів, які необхідно відповідним чином утилізувати. Особливо гостро ця проблема стоїть у великих містах, де має місце велика кількість закладів громадського харчування. The priority areas of the food industry is the development and introduction of clean and resource-saving technologies in modern production. First of all, it concerns the processing of plant materials, technologies which are often associated with a lot of waste to be disposed of properly. Particularly acute the problem is in cities where there is a large number of catering establishments.
Keywords: переробка картоплі; ресторанне господарство; технології; переработка картофеля; processing potatoes; restaurant management; technology; кафедра технології консервування