Спосіб виробництва сиру м'якого (Патент на корисну модель № 120174 ) - Грек, Олена Вікторівна; Онопрійчук, Олена Олександрівна; Тимчук, Алла Вікторівна; Дем'янів, Ірина Юріївна (My University, 2017)
Спосіб виробництва м'якого сиру, при якому виконують попередній підігрів молока та коагулянту, коагуляцію білків молока з наступним видаленням молочної сироватки після утворення білково-ягідної основи. Як коагулянт використовують дисперговані плоди обліпихи з рН 2,6-2,7 в кількості 5-9 % до маси молока, процес коагуляції білків молока здійснюється за температури 63-67 °С протягом 3-5 хв. Method of production of soft cheese, which pre-heat milk and coagulant, coagulation of milk proteins and subsequent removal of milk whey after the formation of protein-berry basis. As the coagulant dispersed fruits of sea-buckthorn are used with pH 2,6-2,7 in the amount of 5-9% to the mass of milk, the process of coagulation of milk proteins is carried out at a temperature of 63-67 ° C for 3-5 minutes.
Keywords: сир м’який; білково-ягідна основа; плоди обліпихи; cheese is soft; protein-berry base; the fruits of sea buckthorn; кафедра технології молока і молочних продуктів