Синтез та електрохімічні властивості нанокомпозиту LiFеPO4/С - Галагуз, Вадим Анатолійович (My University, 2017)
Запропонований метод синтезу LiFePO4 в розплаві холін хлориду та диетиленгліколю. Отримані порошки з ламелярною морфологією, що складаються з кристалів LiFePO4 (~30 нм) зі структурою олівіну. Ємність катоду на основі LiFePO4/C становить 133 мА•год/г для струму 0,1С, коефіцієнт дифузії 1.3•10-10 см2/с та 1.5∙10-10 см2/с для анодного і катодного піків, відповідно.
Keywords: LiFePO4/С; cathode; lithium-ion batteries; катод; літій-іонні батареї