Розмеріця, Ольга ВолодимирівнаПархоменко, Анастасія МихайлівнаМукоїд, Роман Миколайович2024-10-142024-10-142022Розмеріця, О. Використанння лактози у технології пива / О. Розмеріця, А. Пархоменко, Р. Мукоїд // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 88-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів. – Київ : НУХТ, 2022. – Ч. 1. – С. 151.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/44993Лактоза набуває популярності в крафтовому пивоварінні. Оскільки завдякидодаванню лактози, яка не зброджується дріжджами, у пиві присутній характернийнасичений солодкий смак. Часто також гіркота паленого солоду буває збалансованасолодкістю лактози, чим користуються пивовариLactose is gaining popularity in craft brewing. Because due to the addition of lactose, which is not fermented by yeast, the beer has a characteristic rich sweet taste. Often, the bitterness of burnt malt is balanced by the sweetness of lactose, which is used by brewersukпиволактозасмакароматbeerlactoseflavoraromaкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваВикористанння лактози у технології пиваThesishttps://orcid.org/0000-0002-3454-1484