Pashchenko, Bohdan2024-04-092024-04-092016Pashchenko, B. Improved design of the cutting-and-mixing machine for production of semi-smoked sausages / B. Pashchenko // 8th Central European Congress on Food 2016 – Food Science for Well-being (CEFood 2016) : book of abstracts, 23-26 May 2016. – Kyiv : NUFT, 2016. – P. 52https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/42722It has been shown that the design of a mince cutter with an installed mince vacuum system allows not only to improve its quality indicators, but also to replace two machines at sausage production enterprises - a vacuum cutter and a mince mixer.Показано, що конструкція кутер-мішалки з встановленою системою вакуумування фаршу, дозволяє не тільки підвищити його якісні показники, але і замінити на підприємствах з виробництва ковбас дві машини - вакуумний кутер і фаршемішалку.enкафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництвкафедра експертизи харчових продуктівdepartment of foodstuff expertisecutting-and-mixing machineрізально-змішувальна машинаfood productionвакуумна системаImproved design of the cutting-and-mixingmachine for production of semi-smoked sausagesThesishttps://orcid.org/0000-0002-9623-9061