Організаційно-економічні основи розвитку садівницьких підприємств - Барабаш, Людмила Олександрівна (My University, 2004)
В дисертаційній роботі розглянуто теоретичні та методологічні основи створення і ефективного функціонування аграрних підприємств у ринковому середовищі, встановлено організаційно-економічні особливості формування садівницьких підприємств як підприємницьких структур, обґрунтовано методику дослідження формування і ефективності садівницьких підприємств ринкового типу. The author has researched the theoretical and methodological principles of the creation and efficient functioning of agrarian enterprises under the market conditions, established organizational and economic peculiarities of the horticultural enterprises, formation as business structures. The methods of investigating the formation and efficiency of the horticultural enterprises of the market type have been substantiated.
Keywords: садівницьке підприємство; ефективність; спеціалізація; концентрація; інтеграція; конкурентоспроможність; ринок; horticultural enterprises; effectivity; specialization; concentration; integration; competity; market