Система виміру натягу штаби в безперервній групі клітей стану гарячої прокатки (Патент на винахід № 62598) - Леонідов-Каневський, Євген Володимирович; Гагарін, Павло Павлович; Бєляєв, Юрій Борисович; Грабовський, Георгій Геннадійович; Колесніков, Юрій Миколайович; Каушанський, Ігор Борисович; Стеч, Володимир Станіславович; Барабаш, Андрій Володимирович; Єлецьких, Володимир Іванович (My University, 2003)
Система містить установлений на кожній кліті пристрій виміру переднього натягу штаби, що включає в собі датчик горизонтальної сили, датчик зусилля прокатки і блок обчислення. Виходи датчика горизонтальної сили і мес дози з’єднані з відповідними виходами блока обчислення, додатковий вхід якого підключений до входу блока в пристрої попередньої кліті стану. The system contains a set of each cage measuring device front tension headquarters, which includes a horizontal force sensor, force sensor and rolling block calculation. Sensor output horizontal forces and masses connected to the appropriate dose output power calculations, additional input is connected to the input of the block device prior cage condition.
Keywords: прокатка метала; rolled metal; блок обчислення; power calculation; гідравліка; hydraulics; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка