Огляд методів інтенсифікації процесу екстрагування - Запорожець, Юлія Владиславівна; Бурлака, Тетяна Василівна (My University, 2021)
Розвиток нових комбінованих інтенсивних технологій, обумовлених особливостями гідродинаміки, масообміну та тепловими ефектами, для систем тверде тіло-рідина, вимагає удосконалення відповідних теоретичних основ процесу вилучення цільових компонентів і є актуальним. Матеріали для огляду – публікації вітчизняних і зарубіжних авторів, патенти та результати власних експериментальних досліджень із розроблення ефективних способів екстрагування рослинної сировини

The development of new combined intensive technologies, due to the peculiarities of hydrodynamics, mass transfer and thermal effects, for solid-liquid systems, requires the improvement of the relevant theoretical foundations of the process of extracting target components and is relevant. Materials for review - publications of domestic and foreign authors, patents and results of own experimental research on the development of effective methods of extracting plant raw materials
Keywords: методи; інтенсифікація; процес екстрагування; methods; intensification; extraction process; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв