Пащенко, Богдан СергійовичЗмієвський, Юрій ГригоровичЗахаров, Володимир Володимирович2024-03-272024-03-272015Пащенко, Б. С. Ультрафільтраційне розділення молочної сироватки / Б. С. Пащенко, Ю. Г. Змієвський, В. В. Захаров // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : програма і матеріали 81 міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів. – Київ : НУХТ, 2015. – Ч. 2. – С. 84https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/42333У матеріалі отримані залежності, що дозволяють визначити раціональні межі концентрування молочної сироватки ультрафільтрацією та підібрати тривалість циклу роботи мембрани до подальшої регенерації. Регенерацію слід проводити з метою очистки пор та поверхні мембрани, що дозволить відновити її властивості та більш ефективно її використовувати.The paper provides dependencies that allow determining the rational limits of whey concentration by ultrafiltration and selecting the duration of the membrane cycle before further regeneration. Regeneration should be carried out to clean the pores and surface of the membrane, which will restore its properties and make it more efficient.ukкафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектуванняультрафільтраційне розділеннямолочна сироваткахарчова промисловістьultrafiltration separationwheyfood industryкафедра експертизи харчових продуктівУльтрафільтраційне розділення молочної сироваткиAbstracthttps://orcid.org/0000-0002-9623-9061https://orcid.org/0009-0007-5383-5967https://orcid.org/0000-0002-0985-207X