Калініченко, Ася ОлександрівнаАрсеньєва, Лариса Юріївна2020-10-152020-10-152019Калініченко, А. О. Мас-чутливий сенсорний масив та метод регресії на латентні структури для експрес-визначення загальної кількості мікроорганізмів ковбас / А. О. Калініченко, Л. Ю. Арсеньєва // Науковий вісник Ужгородського університету. Серія : Хімія. – 2019. – T. 41, № 1. – С. 68–75.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/32016Розроблено експрес-спосіб визначення загальної кількості мікроорганізмів варених ковбас (прогнозування показника КМАФАнМ) з використанням масиву мас-чутливих сенсорів у поєднанні з методом проекції на латентні структури, що включає дослідження інформативності похідних параметрів з відгуків сенсорів, побудову та оптимізацію регресійних моделей.метод проекції на латентні структуриpartial least sguares regressionмас-чутливі сенсорикількість мікроорганізмівпсування ковбасипрогнозуванняpredictionsausage spoilagequantity of microorganismsmass-sensitive sensorsкафедра експертизи харчових продуктівМас-чутливий сенсорний масив та метод регресії на латентні структури для експрес-визначення загальної кількості мікроорганізмів ковбасArticle