Визначення характеристик електростатичного поля конденсаторів з допомогою аналітичної функції - Ковальська, Ірина; Радзієвська, Олена Іванівна (My University, 2024)
Теорія аналітичних функцій широко використовується не лише в фундаментальних дослідженнях. Вона є універсальним інструментом, який дозволяє формалізувати фізичні явища, полегшити аналіз складних систем, вирішувати непрості фізичні задачі, підвищуючи точність і ефективність результатів. З допомогою аналітичних функцій багато задач зводяться до простіших формул, які легко інтерпретуються. Також з’являється можливість отримувати аналітичні розв’язки без чисельних методів, а рівняння Коші-Рімана дозволяють одночасно описати декілька фізичних характеристик.
Keywords: кафедра вищої математики імені проф. Можара В. І.; аналітичні функції; теорія поля; конденсатор плоский; конденсатор циліндричний; комплексний потенціал