Розробка технологій харчових продуктів радіопротекторної дії - Скуріхіна, Л. А.; Губан, О. Ю.; Галенко, Олег Олександрович (My University, 2012)
В результаті проведених експериментів по створенню рецептур було визначено, що використання рослинної сировини, бобових і круп в жирових емульсіях дозволило отримати продукти, здатних відновлювати повноцінне функціонування життєво важливих систем організму і підвищенню його загальної резистентності в умовах радіаційного забруднення. As a result of experiments on creation of recipes, it was determined that the use of plant material, legumes and cereals in fat emulsions allowed to obtain products that can restore the full functioning of vital systems and raises the overall resistance in terms of radiation contamination.
Keywords: кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів; харчові продукти; продукти радіопротекторної дії; розробка технологій; technology development; Products radioprotective action; food