Спосіб очищення овочевого соку (патент на корисну модель №48700) - Мельник, Людмила Миколаївна; Шейко, Таміла Володимирівна (My University, 2010)
Спосіб очищення овочевого соку, що передбачає вилучення пектинових речовин, який відрізняється тим, що вилучення пектинових речовин проводять шляхом адсорбційного очищення соку природним вуглецевовмісним мінералом – шунгіт у концентрації 2,44-4,76 мас.% при тривалості оброблення 20-30 хв. The purification process of vegetable juice, pectin provides for seizure, characterized in that the removal of pectin is carried out by adsorption of carbon-containing mineral natural juice - schungite concentration 2,44-4,76 wt.% If the processing time of 20-30 min.
Keywords: адсорбція; шунгіт; пектини; овочевий сік; adsorption; pectin; vegetable juice; shungite; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв