Аналіз не вимірювальних параметрів на рівні розподіленого керування для автоматизованої системи, об’єктів і комплексів харчової промисловості - Сідлецький, Віктор Михайлович; Ельперін, Ігор Володимирович; Полупан, Володимир Володимирович (My University, 2016)
У статті наведено підходи, що реалізуються для розподіленого рівня керування технологічними процесами. Висвітлення цих підходів необхідне для кращого розуміння процесів, які відбуваються при формуванні керуючої дії, особливо для випадків, коли розробники програмного забезпечення промислових АСУ застосовують для налаштування системи велику кількість параметрів. Такий підхід доцільний при роботі кваліфікованих вузькоспеціалізованих фахівців із значним стажем роботи, але й для них знання внутрішніх процесів дасть змогу структурувати дані для більш гнучкої роботи. This study presents some approaches used for the distributed level of technological processes control. The elucidation of these approaches is useful for better understanding of the processes occuring during the formation of control action, especially in cases when the software developers for industrial ACS use the big amount of settings for system customatization. This approach is reasonable only for the qualified specialists with significant work experience. However, knowledge of the inte rnal processes by such specialists can also provide more flexible work when structuring the data.
Keywords: система керування; автоматизовані системи управління; розподілене керування; налаштування параметрів; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка