Способи охмелення пива - Максян, Альона Григорівна; Руденко, Олександр Юрійович; Мукоїд, Роман Миколайович (My University, 2023)
Хміль – один з основних і незамінних видів сировини длявиробництва пива. Завдяки наявності специфічних речовин яких немає жоднаінша рослинна, він надає пиву приємного гіркого смаку і хмелевого аромат,поліпшує піноутворення та піностійкість напою і підвищує його біологічнустійкість. Тому для створення сортів пива з яскравим ароматом доцільно замістьвнесення ароматичного хмелю в кінці кип'ятіння застосовувати прийомхолодного охмелення, що дозволяє найбільш повно екстрагувати хмелеві оліїбез ризику їх втрат. Таким чином, створення нових сортів пива з застосуваннямтехнології холодного охмелення є актуальним завданням. Пиво, приготоване зацією технологією, відрізняється насиченим ароматом хмелю. Враховуючи всі особливості процесу охмелення пивногосусла, можна рекомендувати сухе охмелення пивного сусла в пивоварнійпромисловості

Hops are one of the main and indispensable raw materials for beer production. Due to the presence of specific substances that are not found in any other plant, it gives beer a pleasant bitter taste and hop aroma, improves foaming and foam resistance of the drink and increases its biological resistance. Therefore, to create beers with a bright aroma, instead of adding aromatic hops at the end of boiling, it is advisable to use cold hopping, which allows the most complete extraction of hop oils without the risk of their loss. Thus, the creation of new types of beer using cold hopping technology is an urgent task. Beer prepared using this technology has a rich aroma of hops. Taking into account all the features of the beer wort hopping process, it is possible to recommend the dry hopping of beer wort in the brewing industry
Keywords: хміль; пиво; сусло; охмелення; hops; beer; wort; hopping; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства