Наукове обґрунтування складу молочно-білкового зернистого продукту - Устименко, Ігор Миколайович; Поліщук, Галина Євгеніївна (My University, 2017)
Науково обґрунтовано склад молочно-білкового зернистого продукту. У складі жирової фази продукту використано харчову емульсію з масовою часткою жиру 50 % на основі замінника молочного жиру “Віолія-молжир 3”, що отримують методом ензимної переетерефікації. Розроблений харчовий продукт відповідає нормативним вимогам за органолептичними та фізико-хімічними показниками. Scientifically substantiated composition of protein-fatty dairy product. As part of the fat phase of the product, a food emulsion with a mass fraction of fat 50% based on the substitute of milk fat "Violia-molzhir 3", which is obtained by the enzyme transesterification method, was used. The developed food product meets the regulatory requirements for organoleptic and physico-chemical indicators.
Keywords: харчова емульсія; food emulsion; казеїнат натрію; sodium caseinate; молочно-білковий зернистий продукт; milk-protein granular product; кафедра технології молока і молочних продуктів