Аналіз впливу грибного пюре та порошку цибулі на якість затяжного печива - Петренко, Микола Миколайович; Дорохович, Антонелла Миколаївна (My University, 2014)
Сучасні тенденції до споживання продуктів з підвищеною харчовою цінністю потребують інноваційних рішень за рахунок використання нової нетрадиційної сировини з підвищеним вмістом біологічно активних компонентів. В даній роботі пропонується замінити воду, що йде на заміс тіста для затяжного печива, на грибне пюре, приготоване з грибів глива звичайна та печериця двоспорова, та додатково збагатити його флавоноїдами, шляхом внесення до рецептури порошку цибулі. Current trends in the consumption of foods with high nutritional value require innovative solutions through the use of new alternative materials with a high content of bioactive components. In this paper, proposed to replace the water that is in the dough for cookies lingering on mushroom mashed, cooked with mushrooms and oyster mushroom champignon dvosporova, and additionally enrich its flavonoids, by making the recipe onion powder.
Keywords: порошок цибулі; печиво; грибне пюре; onion powder; biscuits; mushroom sauce; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів