Удосконалення технологій м'ясо-рибних напівфабрикатів - Степаненко, Інна Олександрівна; Міщук, М. Ю.; Макарчук, Мирослава Ростиславівна; Вишнивенко, Сніжана Валеріївна; Петрусь, О. С.; Пасічний, Василь Миколайович (My University, 2015)
Метою досліджень було розроблення нових комбінованих м’ясо-рибних напівфабрикатів з високими структурно-механічними властивостями і технологічними показниками. Досліджено м'ясо-рибні напівфабрикати на основі, скумбрії, білого і червоного м'яса курчат бройлерів і вареної картоплі, рибного гелю на основі функціональної суміші нуба. Проведені дослідження щодо розроблення нових видів м'ясо-рибних напівфабрикатів дозволили розробити нові рецептури м'ясо-рибних бургерів та технологію їх виробництва з використанням рибного гелю на основі комбінованого гідроколоїда на основі альгінату натрію ‒ Нуба. Визначено, що раціональна частка рибного гелю в рецептурі м’ясо-рибного напівфабрикатів повинна складати 10-20%, а загальна частка в складі рецептури рибної сировини ‒ 10-17%, що дозволяє досягти високих структурно-механічних і функціонально-технологічних показників м’ясо-рибних півфабрикатів. The aim of the research was to develop new combined meat and fish semi-finished products with high structural and mechanical properties and technological indicators. Meat and fish semi-finished products based on mackerel, white and red meat of broiler chickens and boiled potatoes, fish gel based on a functional mixture of noob were studied. Studies on the development of new types of meat and fish semi-finished products have allowed to develop new recipes for meat and fish burgers and technology for their production using fish gel based on a combined hydrocolloid based on sodium alginate ‒ Nuba. It is determined that the rational share of fish gel in the recipe of meat and fish semi-finished products should be 10-20%, and the total share in the recipe of fish raw materials ‒ 10-17%, which allows to achieve high structural-mechanical and functional-technological indicators m ' meat and fish semi-finished products.
Keywords: кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів; м'ясні продукти; рибні продукти; напівфабрикати; meat products; fish products; semi-finished products