Наслідки Першої світової війни - Радько, Ігор Станіславович; Буравченкова, Світлана Борисівна (My University, 2015)
Перша світова війна стала для Європи першим жахливим досвідом сучасного ведення воєнних дій. Вона тривала з серпня 1914 р. по листопад 1918 р. і була однією з найкровопролитніших в історії людства - в ній загинуло понад 10 мли. осіб і 20 мли. було поранено. Жертви серед цивільного населення були майже такими же. World War I became Europe's first terrible experience of modern warfare. It lasted from August 1914 to November 1918 and was one of the most bloodthirsty in the history of mankind - it killed more than 10 mice. persons and 20 moles. was wounded The civilian casualties were almost the same.
Keywords: кафедра гуманітарних дисциплін; українські землі; Перша світова війна; Ukrainian lands; First World War