Перспективи використання бобових при виробництві консервованих продуктів - Філіпішина, Дар'я Євгенівна; Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна (My University, 2024)
Бобові зерна є чудовим джерелом білків, вуглеводів, харчових волокон, вітамінів, мінералів і фітохімічних речовин. Велика кількість людей у світі споживає бобові як основну їжу в поєднанні зі злаками і залежить від них для задоволення потреби в білку. Високий вміст лізину та фолієвої кислоти робить бобові ідеальними для виготовлення композитного борошна зі злаками

Legumes are an excellent source of protein, carbohydrates, dietary fiber, vitamins, minerals and phytochemicals. A large number of people in the world consume legumes as a staple food in combination with cereals and depend on them for their protein needs. The high content of lysine and folic acid makes legumes ideal for making composite flour with cereals
Keywords: харчова промисловість; рослинна сировина; бобові; харчові продукти; кафедра технології консервування; food; food industry; vegetable raw materials; legumes