Філіпішина, Дар'я ЄвгенівнаБендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна2024-05-102024-05-102024Філіпішина, Д. Є. Перспективи використання бобових при виробництві консервованих продуктів / Д. Є. Філіпішина, О. В. Дущак // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 90-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 11–12 квітня 2024 р. – Київ : НУХТ, 2024. – Ч. 1. – С. 231.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/43091Бобові зерна є чудовим джерелом білків, вуглеводів, харчових волокон, вітамінів, мінералів і фітохімічних речовин. Велика кількість людей у світі споживає бобові як основну їжу в поєднанні зі злаками і залежить від них для задоволення потреби в білку. Високий вміст лізину та фолієвої кислоти робить бобові ідеальними для виготовлення композитного борошна зі злакамиLegumes are an excellent source of protein, carbohydrates, dietary fiber, vitamins, minerals and phytochemicals. A large number of people in the world consume legumes as a staple food in combination with cereals and depend on them for their protein needs. The high content of lysine and folic acid makes legumes ideal for making composite flour with cerealsukхарчова промисловістьрослинна сировинабобовіхарчові продуктикафедра технології консервуванняfoodfood industryvegetable raw materialslegumesПерспективи використання бобових при виробництві консервованих продуктівThesishttps://orcid.org/0000-0002-9811-3286