Біотехнологія вилучення металів з руд - Красінько, Вікторія Олегівна (My University, 2012)
Дано характеристику процесу бактеріального вилужнювання мінеральної сировини. Наведено роль мікроорганізмів у хімії бактеріального окислення сульфідних мінералів. Зазначено принципи вилужнювання сульфідних мінералів і концентратів руд, а також бактеріально-хімічного осадження важких металів. The characteristic of the process of bacterial vyluzhnyuvannya minerals. An role of microorganisms in the chemistry of bacterial oxidation of sulfide minerals. Mentioned principles vyluzhnyuvannya sulfide minerals ores and concentrates, as well as bacterial and chemical vapor deposition of heavy metals.
Keywords: біогеотехнологія; осадження важких металів; вилужнювання мінералів; bioheotehnolohiya; кафедра біотехнології і мікробіології