Самогубства на виробництві - Романенко, Наталія Володимирівна (My University, 2017)
Обґрунтовано проблему суїциду у світі та в Україні. Проаналізовано випадки самогубства на виробництвах України за 2012-2015 рр. Визначено основні способи суїциду. Проведено розподіл самогубців за віком, статтю, сімейним станом, професією. Розглянуто виробничі ситуації пов’язані з випадками самогубства. Розроблено рекомендації щодо недопущення суїциду на виробництві та подолання стресу на робочих місцях. The problem of suicide in the world and in Ukraine is substantiated. The cases of suicide on the Ukrainian enterprises during 2012-2015 are analyzed. The basic methods of suicide are determined. The distribution of suicides by age, marital status, and occupation is carried out. The production situations related to suicide cases are considered. Recommendations on the prevention of suicide in the workplace and stress management in the workplace have been developed.
Keywords: суїцид; виробничі ситуації; стрес; suicide; work situations; stress; кафедра екології та екоменеджменту