Експрес-метод визначення виду борошна у вафельних листах (Патент на корисну модель № 99212) - Тарасенко, Ірина Василівна; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Носенко, Володимир Єрофійович; Дорохович, Вікторія Віталіївна; Тарасенко, Сергій Дмитрович (My University, 2015)
Експрес-метод визначення виду борошна у вафельних листах включає метод інфрачервоної спектроскопії в ближній області спектра та передбачає попереднє подрібнення зразка з просіюванням утворених часток крізь сито. Вимірюється інтенсивність спектра дифузного відбивання.
Keywords: інфрачервона спектроскопія; вафельний лист; express method; wafer sheet; кафедра фізики та професійної безпеки; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів