Вархол, Вероніка ОлегівнаСтукальська (Іванова), Наталія Миколаївна2021-12-022021-12-022021Вархол, В. О. Екопосуд з харчових відходів / В. О. Вархол, Н. М. Стукальська // Інноваційний розвиток готельно-ресторанного господарства та харчових виробництв : матеріали II Міжнародної науково-практичної Інтернет-конференції. – Прага : Oktan Print s.r.o., 2021. – С. 343.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/36705Наш сучасний світ розвивається стрімкими темпами. З кожним роком науково-технологічний прогрес зростає, з’являються нові технології і механізми, які сприяють поліпшенню життя людей. Сміттєва проблема є актуальною для багатьох регіонів України, яка пов’язана з недостатньо ефективною утилізацією твердих побутових відходів. Мотивами використання одноразового посуду є його компактність, міцність та досить тривалий строк придатності. Тому, екопосуд, вироблений з біорозкладаного матеріалу, може повністю замінити продукцію з полімерів, виготовлених з невідновлюваної природної сировини – газу і нафти.рестораниеко-посудхарчові відходикукурудзяний крохмальапельсинові шкіркиrestaurantseco-friendly dishesfood wastecorn starchorange skinsкафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїЕкопосуд з харчових відходівThesis