Особливості бланшування рослинної сировини перед заморожуванням - Цвік, Вікторія Сергіївна; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир Павлович (My University, 2019)
В матеріалах розглянуто особливості бланшування рослинної сировини перед заморожуванням. Встановлено, що одним з найважливіших етапів переробки овочів перед заморожуванням є бланшування. Даний процес дуже енергоємний і тому перспективним є використання нетермічних способів бланшування. The materials considered the features of blanching of plant raw materials before freezing. It is established that one of the most important stages of the processing of vegetables before freezing is blanching. This process is very energy intensive and therefore promising is the use of nonthermal blending methods.
Keywords: овочі; фрукти; бланшування; заморожування; vegetables; fruits; blanching; freezing; кафедра технології консервування