Спосіб антисептування напівпродуктів спиртового виробництва (Патент на корисну модель № 43008) - Бондар, Микола Васильович; Шиян, Петро Леонідович; Маринченко, Віктор Опанасович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Фіщенко, Анатолій Миколайович (My University, 2009)
Патент на корисну модель присвячений удосконаленню технології зброджування сусла із крохмалевмісної сировини в спирт із застосуванням антисептичних засобів. Науково обгрунтовано доцільність використання антисептуючих засобів нового покоління з метою зниження негативного впливу контамінуючої мікрофлори на процес виробництва спирту та удосконалено технологію спирту із крохмалевмісної сировини з урахуванням запропонованого способу антисептування. Patent grounded scientifically the expediency of using anti-infective agents of the new generation with the aim of declining the negative influence with contamination micro flora on the alcohol production process from starch raw with consideration of suggested way antiseption. It was studied the influence of anti-infective agents of new generation on contamination microflora.
Keywords: спирт; антисептик; дріжджі; alcohol; antiseptic; yeast; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства