Пащенко, Богдан Сергійович2024-03-272024-03-272020Пащенко, Б. Врахування структурно-механічних параметрів фільтрувальних елементів та осаду при мембранному розділенні рідких дисперсних систем/ Б. Пащенко // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : матеріали 86 міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 2-3 квітня 2020 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2020. – Ч. 2. – С. 101https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/42319Розроблено метод теоретичного дослідження розділення рідких дисперсних систем, що дозволяє визначити закономірності зміни структурно-механічних параметрів і проникності керамічних мембран та шару осаду при його ущільненні. Це дозволяє більш ефективно використовувати мембранні методи розділення у харчових технологіях.A method of theoretical study of the separation of liquid dispersed systems has been developed that allows determining the regularities of changes in the structural and mechanical parameters and permeability of ceramic membranes and the sediment layer during its compaction. This allows for more efficient use of membrane separation methods in food technologies.ukкафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництвкафедра експертизи харчових продуктівdepartment of foodstuff expertiseструктурно-механічні параметрифільтрувальні елементимембранне розділеннярідкі дисперсні системихарчові технологіїfood technologiesfilter elementsliquid dispersion systemsmembrane separationstructural and mechanical parametersВрахування структурно-механічних параметрів фільтрувальних елементів та осаду при мембранному розділенні рідких дисперсних системAbstracthttps://orcid.org/0000-0002-9623-9061