Врахування структурно-механічних параметрів фільтрувальних елементів та осаду при мембранному розділенні рідких дисперсних систем - Пащенко, Богдан Сергійович (My University, 2020)
Розроблено метод теоретичного дослідження розділення рідких дисперсних систем, що дозволяє визначити закономірності зміни структурно-механічних параметрів і проникності керамічних мембран та шару осаду при його ущільненні. Це дозволяє більш ефективно використовувати мембранні методи розділення у харчових технологіях.

A method of theoretical study of the separation of liquid dispersed systems has been developed that allows determining the regularities of changes in the structural and mechanical parameters and permeability of ceramic membranes and the sediment layer during its compaction. This allows for more efficient use of membrane separation methods in food technologies.
Keywords: кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв; кафедра експертизи харчових продуктів; department of foodstuff expertise; структурно-механічні параметри; фільтрувальні елементи; мембранне розділення; рідкі дисперсні системи; харчові технології; food technologies; filter elements; liquid dispersion systems; membrane separation; structural and mechanical parameters