Кошова, Валентина МиколаївнаКоберніцька, Аліна Олександрівна2018-10-032018-10-032018Кошова, В. М. Підбір кількості карамельного солоду для виробництва напівтемного і темного пива / В. М. Кошова, А. О. Коберніцька // Science and Education a New Dimension. Natural and Technical Sciences. - 2018. - VІ (19), Issue 171. - С. 30–32.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/28267Основною сировиною у пивоварінні, за класично технологією, є ячмінний пивоварний солод, хміль, вода та дріжджі. Ринок пива України є досить широким, саме тому є актуальним створення нових рецептур та сортів пива. Карамельний солод посилює типовий карамельний аромат пива, він надає пиву темного кольору, а також підвищує його піностійкість, а у смаку відчуваються приємні медові нотки. В даній статті експериментально підібрано оптимальну кількість карамельного солоду для виготовлення напівтемних та темних сортів пива. Barley brewing malt, hops, water and yeast are the main raw material in brewing, according to the classical technology. The Ukrainian beer market is quite wide, which is why it is relevant to create new recipes and beers. Caramel malt enhances the typical caramel aroma of beer, it gives the beer a dark color, as well as increases its freshness, and in taste, pleasant honey notes are felt. In this article, an optimal amount of caramel malt has been selected for the production of dark and dark beers.карамельний солодсуслоохмеленнябродінняготове пивоcaramel maltworthoppingfermentationready beerкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваПідбір кількості карамельного солоду для виробництва напівтемного і темного пиваArticle