Дослідження хімічного складу листя лавра благородного різного географічного походження - Іванишина, Катерина Миколаївна; Корнілова, Аліна Сергіївна; Рубанка, Катерина Володимирівна (My University, 2023)
В роботі досліджено хімічний склад листя лавра благородного. Доведено, що країна походження сировини впливає на хімічний склад листя лавру благородного. Окремі сполуки, такі як білки жири та вуглеводи знаходяться приблизно на однаковому рівні, а кількість ефірної олії відрізняється суттєво. Досліджувані зразки можна використовувати як сировину для отримання лаврової ефірної олії.

The chemical composition of noble laurel leaves was studied in the work. It has been proven that the country of origin of raw materials affects the chemical composition of laurel leaves. Individual compounds such as proteins, fats and carbohydrates are at approximately the same level, and the amount of essential oil differs significantly. The studied samples can be used as raw materials for obtaining laurel essential oil.
Keywords: кафедра технології консервування; лавровий лист; хімічний склад; bay leaf; chemical composition