Соколова, Олександра АндріївнаБублик, Катерина СергіївнаЗав'ялов, Володимир ЛеонідовичЗапорожець, Юлія Владиславівна2024-07-012024-07-012022Дослідження ефективності використання низькочастотних механічних коливань при перемішуванні в системі газ рідина / О. Соколова, К. Бублик,В. Зав’ялов, Ю. Запорожець // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 88-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів. – Київ : НУХТ, 2022. – Ч. 2. – С. 105–106.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/43754В умовах інтенсивного розвитку біотехнології виникає потреба в якісно новому обгрунтуванні механізму інтенсифікації масообміну в складній трьохфазній системі під час культивування мікроорганізмів на всіх масштабних рівнях. Одним з перспективних та маловивчених способів інтенсифікації є накладання поля низькочастотних механічних коливань на взаємодіючі фази, що забезпечує рівномірну дисипацію енергії в зоні перемішування. При роботі з такими системами доцільним є використання й нетрадиційних методів дослідженняIn the conditions of intensive development of biotechnology, there is a need for a qualitatively new justification of the mechanism of mass exchange intensification in a complex three-phase system during the cultivation of microorganisms at all scale levels. One of the promising and little-studied methods of intensification is the imposition of a field of low-frequency mechanical vibrations on the interacting phases, which ensures uniform energy dissipation in the mixing zone. When working with such systems, it is advisable to use non-traditional research methodsukнизькочастотні механічні коливанняперемішуваннясистема газ-рідинаlow-frequency mechanical vibrationsstirringgas-liquid systemкафедра процесів і апаратів харчових виробництвДослідження ефективності використання низькочастотних механічних коливань при перемішуванні в системі газ рідинаThesishttps://orcid.org/0000-0001-9382-9050https://orcid.org/0000-0003-2356-2148