Огляд ринку спортивних напоїв - Головенько, Анжеліка Володимирівна; Ясінська, Ірина Леонідівна (My University, 2022)
Спортивні напої споживають з метою швидкого відновлення водного балансу, рівня електролітів в організмі та як джерело додаткової енергії. Такі напої можуть вживатися до, під час і після тренування. Розроблення рецептур спортивних напоїв потребує глибокого розуміння фізіології та потреб організму під час фізичних навантажень, біологічній дії активних компонентів. Світовий ринок спортивних напоїв є досить динамічним. Sports drinks are consumed in order to quickly restore water balance, electrolyte levels in the body and as a source of additional energy. Such drinks can be consumed before, during and after training. Development of recipes for sports drinks requires a deep understanding of the physiology and needs of the body during exercise, biological action of active ingredients. The world market of sports drinks is quite dynamic.
Keywords: спортивні напої; огляд ринку; кафедра технології оздоровчих продуктів; sports drinks; market overview