Моренець, Аліна ОлександрівнаКовбаса, Анастасія ВячеславівнаОнофрійчук, Оксана Сергіївна2020-02-102020-02-102019Моренець, А. О. Застосування цукру тагатози в технології цукерок типу нуги / А. О. Моренець, А. В. Ковбаса, О. С. Онофрійчук // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : матеріали 85 Ювілейної Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 11–12 квітня 2019 р. – Київ : НУХТ, 2019. – Ч. 1. – С. 210.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/30737У тезі показані результати досліджень, присвячених удосконаленню технології збивних цукерок важкого типу , що виготовлені без внесення сахарози. Проаналізовано переваги інноваційного цукру – тагатози. Досліджено вплив внесення тагатози на структуру виробів. В якості стабілізатора структури було внесено желатин. Запропоновано внесення гігроскопічної фруктози для подовження терміну зберігання готових виробів. Підібрано раціональну комбінацію рецептурних інгредієнтів та скореговано технологічні режими виготовлення нуги.uk-UKнугаглікемічний індекстагатозажелатинбезцукрові цукеркицукровий діабетгликемический индексконфеты без сахарасахарный диабетnougatglycemic indextagatosеgelatinsugar-free candydiabetesкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівЗастосування цукру тагатози в технології цукерок типу нугиThesis