Математична модель динаміки росту парової фази (Частина ІІІ. Переносу тепла в рідині, зміна зовнішнього тиску, впливу теплофізичних параметрів, поле швидкостей і тиску поблизу міхура) - Кулінченко, Віталій Романович; Зав'ялов, Володимир Леонідович (My University, 2012)
Продовжений аналіз рівнянь для отримання математичної моделі динаміки парогазової бульбашки під час її росту і захлопування. Розглянуті рівняння перенесення теплоти в рідкій фазі і прихованої теплоти пароутворення (конденсації). Отримані рівняння для визначення теплофізичних параметрів системи таких як: тиску і густини насиченої пари і рідини; коефіцієнта поверхневого натягу; коефіцієнта динамічної в’язкості рідини. Отриманні рівняння полів швидкостей і тиску в рідині біля бульбашки.

The analysis of equalizations is prolonged for the receipt of mathematical model of dynamics of vapor-gas bubble during its growth and slamming. Equalizations of transference of warmth in a liquid phase and hidden warmth of vaporization are considered (condensations). Equalizations are got for determination of thermo physical parameters of the system of such as: pressure and closeness of the saturated pair and liquid; coefficient of superficial affected; coefficient of dynamic viscidity of liquid. Receipt of equalization of the fields of speeds and pressure in a liquid near a bubble.
Keywords: прихована теплота; latent heat; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; густина; поверхневий натяг; closeness; surface tension