Соняшникове насіння як сировина для збагачення харчових продуктів - Ковтун, Аліна Володимирівна; Коваль, Ольга Андріївна (My University, 2012)
Перспективною сировиною для збагачення харчових продуктів важливими харчовими нутрієнтами є ядро соняшникового насіння, багате на поліненасичені жирні кислоти, вітамін Е, мінеральні речовини, вітаміни, мінерали, а також містить значну кількість білка, частина якого складає незамінні амінокислоти. Promising feedstock for enriching foods are important food nutrients kernel of sunflower seeds, rich in polyunsaturated fatty acids, vitamin E, minerals, vitamins, minerals, and contains a significant amount of protein, which is part of the essential amino acids.
Keywords: кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції; збагачення; харчові продукти; соняшникове насіння; enrichment; food; sunflower seeds; кафедра готельно-ресторанної справи