Розвиток гастрономічного туризму в Україні: галицька кухня - Мельник, Ірина Леонідівна; Рагозін, Олег Анатолійович (My University, 2024)
Національна кухня є відображенням історії та культурної спадщини кожного регіону України, що підкреслюється різноманітністю інгредієнтів, які використовуються для приготування страв. Автентичність та традицій надають можливості для ідентифікації туристичного іміджу через локальні продукти. В той же час страви кухонь сучасних адміністративно-територіальних областей України об’єднуються через традиції та смаки народів, що проживали на відповідних територіях, представляючи Галицьку кухню, Поліську кухню, кухню Бессарабії тощо. Галицька кухня, невіддільною частиною якої є львівська кухня, - історичний факт, що відбувся.
Keywords: гастрономічний туризм; галицька кухня; кафедра туристичного та готельного бізнесу