Стеценко, Наталія ОлександрівнаСімахіна, Галина Олександрівна2013-09-022013-09-022012Стеценко, Н. О. Дослідження реакційної здатності кверцетину та рутину методами комп’ютерної хімії / Н. О. Стеценко, Г. О. Сімахіна // Наукові праці НУХТ. - №43, 2012. – С. 62-67.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/9440Вивчено просторову будову та енергетичні характеристики основних представників групи біофлавоноїдів – кверцетину та рутину – методами молекулярної механіки та квантової хімії. Аналіз розподілу електронних зарядів на атомах, що утворюють гідроксильні групи, свідчить, що кверцетин значно легше вступає в реакції з вільними радикалами, виявляючи більш високу антиоксидантну здатність. The spatial structure and energy characteristics of the main representatives of a group of bioflavonoids - quercetin and rutin - the methods of molecular mechanics and quantum chemistry. Analysis of the distribution of electronic charges on the atoms forming hydroxyl groups, testifies to that quercetin significantly easier reacts with free radicals, showing a higher antioxidant capacity.uk-UKбіофлавоноїдикверцетинрутинмолекулярна механікаквантова хіміяbioflavonoidsquercetinrutinmolecular mechanicsquantum chemistryкафедра технології оздоровчих продуктівДослідження реакційної здатності кверцетину та рутину методами комп’ютерної хіміїArticle