Білько, Марина ВолодимирівнаДобоній, Інна Василівна2012-10-292012-10-292010Білько, М. В. Дослідження впливу активного вугілля на якість виноматеріалів для ароматизованих напоїв / М. В. Білько, І. В. Добоній // Харчова промисловість. - 2010. - №9. - С. 55-57.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/3361Експериментально обґрунтований вибір активного вугілля марок Декоран та Грануколь ГЕ в технології ароматизованих напоїв. Встановлені оптимальні дози вугілля та час обробки виноматеріалів, що забезпечують зниження концентрації екстрактивних та летких речовин и створення основи для ароматизованих вин.The choice of activated carbon grades Dekoran and Granukol GE technology flavored drinks was experimentally justified. The optimal dose of carbon and the processing of wine, which bring down the concentration of extractives and volatile substances and provide a basis for flavored drinks.otherактивне вугілляароматизовані напоїфенольні речовинитерпенові спиртилеткі кислотиactive carbonflavored drinksphenolic substancesterpene alcoholsvolatile acidsкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваДослідження впливу активного вугілля на якість виноматеріалів для ароматизованих напоївArticle