Шаповаленко, Олег ІвановичЄвтушенко, Олег ОлександровичПочеп, Володимир Анатолійович2012-06-122012-06-122010Шаповаленко, О. І. Збагачуйте гранульовані комбікорми для кролів овочевими ароматизованими добавками / О. І. Шаповаленко, О. О. Євтушенко, В. А. Почеп // Зерно і хліб. – 2010. - № 4. – С. 44 – 45.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/1345З сирих овочів виробляють кормове борошно, проте сушінні овочів є витратним процесом. Їх вологість становить 80 %. Тому запропоновано вилучити сік, а сировина подрібниться автоматично. Натуральні овочеві соки є природними джерелами ароматів. Овочеві вичавки подрібнювали та просіювали. Кількість введення була 10 %. Виробництво корму включає пресування продукту, охолодження, сушіння, просіювання. Параметри пресування: вологість суміші - 15,5…17,0 %; температура гранул -60…80 ˚С, діаметр отворів матриці - 4 мм. Досягнуто збереження енергії, поживних речовин.uk-UKнатуральні добавкинатуральные добавкиnatural additivesзернокроліпротеїнжиркрохмальклітковинаморквакартоплясушінняхімічний складовочевий сікгранулитехнологічна схемахимический составовощной сокгранулытехнологическая схемаgraincrawlsproteinfatstarchcellulosecarrotpotatoesdryingchemical compositionvegetable juicearomagranulestechnological schemeкафедра технології зберігання і переробки зернаЗбагачуйте гранульовані комбікорми для кролів овочевими ароматизованими добавками