Шевченко (Кишенько), Ірина ІванівнаШевченко, Юрій Сергійович2014-04-102014-04-102004Патент на винахід № 69182 А23J 1/10 Спосіб виробництва білкового стабілізатора / Кишенько І. І.; Шевченко Ю. С. ; патентовласник – Національний університет харчових технологій. - № 20031211429 ; заявл. 11.12.2003 ; опубл. 16.08.2004, Бюл. № 8.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/13892Розроблено спосіб виробництва білкового стабілізатора, який включає очищення, знежирення вихідної сировини, варіння, подрібнення на вовчку, гомогенізацію, охолодження, який відрізняється тим, що як вихідну сировину використовують яловичий рубець, варіння проводять протягом 2-4 годин, перед гомогенізацією додають бульйон в кількості 95 - 100%. Технічний результат. Отримання білкового стабілізатора з високими технологічними показниками (зокрема, пластичною структурою, високою вологоутримуючою здатністю та приємним смаком) при мінімальних енергозатратах. A method of producing a protein stabilizer, which includes cleaning , degreasing of raw materials, melting , grinding on Vovchka, homogenization , cooling , characterized in that the feedstock used beef tripe , melting was carried out for 2-4 hours before homogenization is added in an amount of broth 95 - 100 %. The technical result. Getting protein stabilizer with high technological parameters (including plastic structure, high water-retaining capacity and good tasting) with minimum energy consumption.otherрубецбілковий стабілізаторбульйонвовчокгомогенізаторtripebrothprotein stabilizerdormousehomogenizerкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівСпосіб виробництва білкового стабілізатора (Патент на винахід № 69182)Other