Використання осадів стічних вод для отримання органо-мінеральних добрив - Семенова, Олена Іванівна; Пономаренко, Катерина Володимирівна (My University, 2015)
Застосування осадів стічних вод як добрива біологічно виправдано, економічно доцільно і є найбільш раціональним способом утилізації цього виду відходів в умовах розбалансованого сільськогосподарського виробництва України. Запровадження сучасних технологій (очищення осадів стічних вод) дозволяє забезпечити галузь сільського господарства дешевими органо-мінеральними добривами і зменшити площі мулових майданчиків. The use of sewage sludge as fertilizer biologically justified economically feasible and is the most rational way of recycling of waste in terms of unbalanced agricultural production in Ukraine. The introduction of modern technologies (clean sewage sludge) can provide the agricultural sector with cheap organic fertilizers and reduce the area of silt sites.
Keywords: кафедра екології та екоменеджменту; стічні води; осади стічних вод; утилізація осадів; органічне добриво; компостування; sewage; sewage sludge; waste sludge; organic fertilizer; composting