Desyk, MykolaKozak, OleksandrTelychkun, VolodymyrNazarenko, Ivanna2024-11-012024-11-012020Gas permeability of bread / M. Desyk, O. Kozak, V. Telychkun, I. Nazarenko // New industries, digital economy, society–projections of the future III : dedicated to the 75th anniversary of the university of Ruse : proceedings of the 59th Annual Science Conference of Ruse University. – Razgrad, Silistra : Ruse, 2020. – P. 498.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/45327Тhe article presents the results of research of the permeability crust and central layers of bread products by gas, produced and transported from the workpiece to the environment during the vacuum cooling. The results can be used to determine the modes in which the vacuum provided the integrity of workpiece.У статті наведено результати дослідження проникності скоринки та центральних шарів хлібних виробів за газом, що виділяється і транспортується із заготовки в навколишнє середовище під час вакуумного охолодження. Результати можуть бути використані для визначення режимів, при яких вакуум забезпечує цілісність заготовки.enbreadvacuumcoolinggas permeabilityкафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництвхлібвакуумохолодженнягазопроникністьGas permeability of breadThesishttps://orcid.org/0000-0001-8016-466Xhttps://orcid.org/0000-0002-3132-6447