Бессараб, Олександр СеменовичБандуренко, Галина МихайлівнаЛевківська (Музика), Тетяна МиколаївнаДубковецький, Ігор Володимирович2017-04-242017-04-242015Удосконалення технології сушіння гарбуза / О. С. Бессараб, Г. М. Бандуренко, Т. М. Левківська, І. В. Дубковецький // Промышленная теплотехника. – 2015. – Т. 37, № 7. – C. 157.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/25058Проведено порівняння різних способів сушіння гарбуза – конвективним, терморадіаційним, НВЧ та їх комбінуванням. Встановлено, що застосування комбінованого способу сушіння відбувається збереження каротиноїдів гарбуза (80% від початкового вмісту), на 26-30% скорочується тривалість сушіння та на 20-22% енерговитрати. Comparison of different methods of drying pumpkin - convection, thermal radiation, microwave and their combination. It is established that the use of the combined method of drying takes placePumpkin preservation of carotenoids (80% of the initial content) at 26-30%reduces the drying and 20-22% on energy costs.кафедра технології консервуваннякафедра процесів і апаратів харчових виробництвгарбузсушіннякаротиноїдиенерговитратиpumpkindryingcarotenoidsenergyУдосконалення технології сушіння гарбузаArticle