Булій, Юрій ВолодимировичКуц, Анатолій Михайлович2024-12-252024Булій, Ю.В. Підвищення якості ректифікованого етилового спирту шляхом гідроселекції домішок / Ю. В. Булій, А. М. Куц // Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції : тези матеріалів ХIII Міжнародної науково-технічної конференції, 21 листопада 2024 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2024. – С. 148–149.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/46319Для підвищення ступеню вилучення і кратності концентрування летких домішок спирту використовують спосіб екстрактивної ректифікації бражного дистиляту, спиртовмісних напіпродуктів та побічних продуктів брагоректифікації в епюраційній (ЕК) і розгінній (РК) колонах шляхом проведення гідроселекції. Для цього на верхні тарілки колон безперервно подають гарячупом'якшену воду або конденсат пари.To increase the degree of extraction and the multiplicity of concentration of volatile impurities of alcohol, a method of extractive rectification of mash distillate, alcohol-containing semi-products and by-products of mash rectification is used in the purification (EC) and acceleration (RC) columns by means of hydroselection. For this purpose, hot softened water or steam condensate is continuously fed to the upper plates of the columns.ukкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваспиртректифікаціягідроселекціядомішкирозгінна колонаalcoholrectificationhydroselectionimpuritiesimpurityconcentration columnПідвищення якості ректифікованого етилового спирту шляхом гідроселекції домішокThesishttps://orcid.org/0000-0002-1905-3706https://orcid.org/0000-0002-0207-7613