Дорохович, Антонелла НиколаевнаДорохович, Виктория Витальевна2023-03-272023-03-272021Дорохович, А. М. Модель химического состава идеального пищевого продукта по макронутриентам / А. М. Дорохович, В. В. Дорохович // Инновационные процессы и технологии : международная научно-практическая конференція, 24-25 июня 2021 г., г. Кутаиси. – 2021. – С. 34-39https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/39400Розроблено модель хімічного складу «ідеального» харчового продукту, яка представлена у вигляді 3-х рівневого ієрархічного дерева. Запропоновано метод розрахунку хімічних (харчових) речовин в 100 г «ідеального» продукту для певної групи населення (наприклад , чоловіки у віці 18…29 років другої групи фізичної активності. Наведено формули для розрахунку відповідності реальному продукту «ідеальному» продукту. The model of the chemical composition of the “ideal” food product was developed, which is presented in the form of a 3-level hierarchical tree. The method for calculating chemical (food) substances in 100 g of the “ideal” product for a specific population group (for example, men aged 18 ... 29 years of the second group of physical activity) is proposed. Formulas for calculating the correspondence of a real product to an “ideal” product are given.otherхімічний складмакронутрієнти«ідеальний» продуктієрархічне деревокоефіцієнти вагомостіchemical compositionmacronutrientsthe "perfect" productweighting factorsкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівМодель химического состава идеального пищевого продукта по макронутриентамThesis